reklama
reklama

Czy na cateringu dietetycznym można zaoszczędzić?

Choć dieta pudełkowa cieszy się coraz większym zainteresowaniem, wciąż panuje powszechna opinia głosząca, że jest to rozwiązanie bardzo kosztowne. W takich kalkulacjach warto jednak wziąć pod uwagę wszystkie czynniki, również korzyści, jakie może za sobą nieść inwestycja w catering dietetyczny. Czy rzeczywiście gotowe jedzenie każdego dnia to rozwiązanie tylko dla wybranych?

- R E K L A M A -

Jak działa dieta pudełkowa? Elastyczny jadłospis na miarę Twoich potrzeb

Jeśli chodzi o tani catering pudełkowy, Warszawa to miasto, w którym działa szereg firm oferujących taką usługę w korzystnych cenach. Każdego dnia dostawca przygotowuje zestawy całodziennych posiłków specjalnie na zamówienie klienta (po konsultacji z nim i z dietetykiem). Poszczególne dania pakowane są do pudełek i przewożone pod adres wskazany w zamówieniu. Zazwyczaj jest to wariant składający się z pięciu posiłków, jednak bywają i bardziej okrojone menu (np. trzy posiłki).

Warto szukać takiej firmy, która zatroszczy się o każdym etap zamówienia: od konsultacji, przez przygotowanie, aż po dostawę. Jeśli posiłki będą smaczne, urozmaicone, a przy tym w przystępnej cenie – warto polecić taka firmę innym domownikom czy znajomym. Być może zyskasz na tym zaufanie dostawcy i zniżki na kolejne zamówienia dla siebie.

- R E K L A M A -

Tego typu promocje to popularne rozwiązanie w tzw. tanim cateringu dietetycznym. Warszawa to rynek mocno konkurencyjny, więc walka o klienta dotyczy również tej dziedziny. Wie o tym m.in. firma cateringowa Chef Box – jeden z bardziej znanych w stolicy dostawców diety pudełkowej. Oferuje smaczne i urozmaicone posiłki odpowiadające na dietetyczne trendy. To także dostawca korzystający m.in. z biodegradowalnych opakowań, a więc wybierając Chef Box czynnie działasz na rzecz ochrony środowiska. Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z dietą pudełkową i nie jesteś zdecydowany, firma daje Ci możliwość zamówienia test boxów z wybranymi zestawami na próbę.

Tania dieta pudełkowa – Warszawa. Oszczędność na każdym kroku!

Wbrew pozorom catering dietetyczny od sprawdzonego dostawcy może przynieść więcej oszczędności niż tradycyjne gotowanie, na które w ciągu dnia pozostaje coraz mniej czasu.

- R E K L A M A -

Czas

Przygotowywanie posiłków często zajmuje dużo cennego czasu, który można wykorzystać np. na rozmowy z bliskimi czy odpoczynek. Jeśli jednak rezygnuje się z gotowania, nieustannie odczucie głodu nie pozwala się z kolei skupić i efektywnie pracować. Catering dietetyczny wydaje się być złotym środkiem między przyjemnością czerpaną z jedzenia a brakiem wystarczającego czasu na jego przygotowanie. Oszczędność tego ostatniego to jeden z najważniejszych atutów diety pudełkowej.

Ograniczenie marnotrawstwa żywności

Ile razy byłeś w sytuacji, w której z entuzjazmem zrobiłeś zdrowe i obiecujące zakupy spożywcze z zamiarem przyrządzenia pysznej potrawy? Potem zaskoczony serią sprawunków nie zdołałeś zapewne ostatecznie zrealizować swoich kulinarnych planów. W efekcie zakupione produkty znalazły się w koszu. Nieprzemyślane zakupy i brak umiejętności zarządzania zawartością lodówki to pierwszy krok to niepotrzebnego marnotrawienia jedzenia. Catering dietetyczny wychodzi naprzeciw temu problemowi. Dzięki precyzyjnemu określeniu swoich potrzeb i wyborze konkretnego zestawu z oferty cateringowej kreślisz swój profil żywienia. Twórcy potraw dbają z kolei, by w pudełkach znalazło to, co z chęcią zdrowo zjesz i w ilości takiej, byś nie odczuwał głodu.

Mniejsze opłaty za media

Warto pamiętać, że obróbka termiczna potraw we własnej kuchni także kosztuje, a opłaty za prąd i gaz stale wzrastają. Choć cena diety pudełkowej obejmuje tego rodzaju koszty, w ostatecznym rozrachunku gotowe menu bardziej się opłaca.

Dieta pudełkowa – Warszawa. Tanio, smacznie i zdrowo!

Najlepsze cechy dostawców cateringu dietetycznego skupiają firmy powstałe z miłości do gotowania i jedzenia. Warto, by w ofercie uwzględniały bieżące trendy w żywieniu i zasady świadomego odżywiania. Szukając dostawcy, dobrze jest zwrócić uwagę na:

  • świeżość produktów;
  • urozmaicenie posiłków;
  • zaangażowanie fachowców w układanie menu;
  • jakość stosowanych opakowań;
  • kulturę dostawy.

Co więcej, liczy się także jakość obsługi i wszelkie udogodnienia, jakie firma proponuje klientom (możliwość zmiany menu w trakcie planu dietetycznego, odroczone płatności czy zestawy próbne). Forma cateringowa łącząca te wszystkie cechy to gwarancja oszczędności twojego czasu, energii i pieniędzy.

- R E K L A M A -

Polecamy:

Nie przegap: