Pakowanie wyrobów cukierniczych

Otwierając cukiernię warto liczyć się z wieloma problemami — jednym z nich jest zadbanie o odpowiednie opakowania. Czy warto wybrać plastikowe pojemniki na desery, kartonowe pudełka na ciastka czy też kubki do deserów? Przyjrzyjmy się, w jaki sposób opakowania na wyroby cukiernicze mogą zostać zastosowane w Twojej cukierni.

- R E K L A M A -

Opakowania cukiernicze: rodzaje

Jeśli chodzi o pakowanie delikatnych ciast i smakołyków, takich jak makaroniki czy bezy, warto sięgnąć po nieco bardziej wytrzymałe opakowania — więcej dowiesz się tu: https://tedmark.pl/baza_wiedzy/najlepsze-rozwiazania-dla-gastronomii. Kartonowe pudełka albo plastikowe pojemniki na desery z pewnością zachowają kruche ciasteczka i ciastka bez ryzyka ich pokruszenia.

W przypadku większości zamówień na wynos powszechnie stosowane są praktyczne pudełka na ciasto. Te wszechstronne pojemniki do deserów są dostępne w różnych rozmiarach i kształtach, z uchwytami lub bez. Korzystanie z opcji przyjaznych dla środowiska często wiąże się z odejściem od jednorazowego plastiku i wyborem bardziej ekologicznych alternatyw. 

- R E K L A M A -

Mocne pudełka z tektury falistej, które oferuje nasza hurtownia opakowań dla gastronomii są doskonałym wyborem, ponieważ są wytrzymałe, łatwe do przenoszenia dzięki uchwytom, a gruba tektura amortyzuje wszystkie uderzenia. Możesz wybrać ciemniejsze kartony — uznawane za bardziej ekologiczne albo też jasne, na których nadruk z logiem Twojej cukierni będzie bardziej widoczny. Wiele osób wybiera też plastikowe pojemniki na desery — wytrzymałe i wodoszczelne.

Jeśli Twoja piekarnia oferuje również lody podawane w miseczkach zamiast w rożkach, warto zainwestować w kubeczki do deserów. Takie miseczki i plastikowe kubki do deserów są świetnym wyborem dla dań jak kremy, lody, mrożony jogurt oraz napoje jak boba. Zwłaszcza jeśli desery łączą w sobie potrawy o różnej konsystencji, jak galaretka z bitą śmietaną, takie pojemniczki na desery są lepszym wyborem niż wafelki czy szklanki

- R E K L A M A -

Co więcej, takie pojemniki do deserów można wykorzystać do różnych celów, takich jak prezentowanie próbek, małych kawałków ciasta, a nawet musu czekoladowego. Miseczki i pojemniki do deserów z zamknięciem lub bez można wykorzystać do podawania różnych rodzajów przysmaków, od babeczek po tartinki.

Z kolei, jeśli sprzedajesz torty na różne okazje, przydadzą ci się podstawki. Lśniące podstawki pod torty sprawią, że łatwiej jest je serwować, nie zabrudzą one za bardzo obrusa, a przy tym wyglądają bardzo stylowo. Przygotuj z góry odpowiednie zestawy — i warto zadbać też o dodatki jak kokardy czy ozdobne naklejki, by torty prezentowały się odpowiednio. 

Tak do tortów, jak i ciast przydadzą się też talerze papierowe. Dzięki nim łatwo będzie zabrać Twoje wypieki do lasu na piknik, nie pobrudzić stołu — docenią je też firmy cateringowe i organizujące imprezy!

Jeśli Twoja cukiernia oferuje również dostawę, ważne jest, aby zadbać o odpowiednie opakowania do transportu. Wybierz trwałe i ekologiczne opakowania cukiernicze Tedmark, które będą chronić wypieki przed uszkodzeniami podczas transportu. W wypadku dostaw lub cateringu na imprezy warto wybrać pojemne opakowania.

materiał zewnętrzny

- R E K L A M A -

Polecamy:

Nie przegap: