reklama

Jest odpowiedź na oświadczenie Lewicy. „To atak ad personam, wobec członków kutnowskiego PiS”

Radni z Prawa i Sprawiedliwości odpowiadają na oświadczenie Lewicy w sprawie zeszłotygodniowego happeningu dot. pedofilii w kościele. „Oświadczenie Lewicy odbieramy jako atak ad personam, wobec członków kutnowskiego PiS” – twierdzą przedstawiciele partii rządzącej.

Po porannej publikacji oświadczenia Lewicy w sprawie zeszłotygodniowego happeningu, na skrzynkę redakcyjną otrzymaliśmy kolejne oświadczenie, tym razem od przedstawicieli Prawa i Sprawiedliwość.

- R E K L A M A -

Oświadczenie Klubu Radnych PiS:

„W związku z oświadczeniem działaczy kutnowskiej Lewicy, Klub Radnych Prawa i Sprawiedliwości Rady Miasta Kutno informuje, że nasze wystąpienia w mediach społecznościowych zawierały sprzeciw wobec zaklejania nekrologów na słupach informacyjnych w pobliżu Kościoła pw. św. Wawrzyńca w związku z akcją „stop pedofilii w kościele”.

- R E K L A M A -

Jednocześnie wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec stwierdzenia, jakobyśmy „chcieli zamieść sprawę pod dywan”. Jest to sformułowanie nieprawdziwe, niepoparte żadnymi faktami, godzące w nasze dobra osobiste. Popełnienie każdego czynu zabronionego w postaci tak brutalnego przestępstwa winno spotkać się ze stosowną karą.

Zupełnie na marginesie pragniemy zauważyć, że nie tylko członkowie PiS wyrazili sprzeciw wobec zaklejania nekrologów. W sposób negatywny odniosła się Martyna Stasiak, działaczka Koalicji Obywatelskiej, należąca do Platformy. W związku z powyższym, oświadczenie Lewicy odbieramy jako atak ad personam, wobec członków kutnowskiego PiS.”

Klub Radnych Prawa i Sprawiedliwość Rady Miasta Kutno

Polecamy: