Naturalny, wegański catering dopasowany do Twoich potrzeb

Weganizm jest odmianą wegetarianizmu wykluczającą z diety nie tylko mięso, ale również inne produkty pochodzenia zwierzęcego. To kuchnia roślinna, która wykorzystuje bogactwo natury i czerpie z jej różnorodności. Choć często kojarzy się z restrykcjami i ciągłym niedojadaniem, skomponowana we właściwy sposób jest pełnowartościowa, pomaga poprawić stan zdrowia i zadbać o kondycję. Kiedy warto sięgnąć po wegańskie posiłki? Jak dieta wpływa na zdrowie?

- R E K L A M A -

Weganizm to nie tylko rodzaj diety, ale metoda na życie w zgodzie z pewnymi ustalonymi zasadami. Nawet jeśli nie jesteś przekonany do takiego sposobu odżywiania, warto wprowadzić do swoich posiłków więcej warzyw i owoców, komponować dania oparte na roślinach. Jeżeli nie wiesz, jak to robić, w jaki sposób łączyć składniki, które wybrać, skorzystaj z gotowej oferty cateringu — postaw na profesjonalizm, wiedzę i doświadczenie. Taka odmiana to często początek większej transformacji — zmiany sposobu myślenia, innego postrzegania diety i dbania o siebie.

Zalety kuchni roślinnej

Jeśli nie chcesz, nie musisz od razu rewolucjonizować swojego życia, rezygnować całkowicie z mięsa czy jajek. Zacznij od próby — jednego roślinnego posiłku dziennie lub krótkiej, tygodniowej diety. Warto sprawdzić, jak zmieni się samopoczucie, jak smakuje weganizm i co może wnieść w życie. Prawidłowo skomponowane danie kuchni roślinnej charakteryzuje wysoka gęstość odżywcza, nie zawiera ono konserwantów, sztucznych dodatków, półproduktów. Pełnowartościowe, zdrowe posiłki to lepsze samopoczucie, kondycja, a w rezultacie poprawa jakości życia.

- R E K L A M A -

Świat roślin jest tak różnorodny, że bez trudu można komponować posiłki o odmiennych walorach smakowych, bogate w substancje odżywcze, witaminy, minerały, błonnik. Dania roślinne doskonale nawadniają, pomagają utrzymać prawidłową masę ciała. Naukowcy przekonują, że warzywa i owoce zapobiegają rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, dlatego każdy powinien włączyć je do swojej diety — niezależnie od tego, czy będą daniem samodzielnym, czy dodatkiem do potraw mięsnych.

Czym jest dieta wegańska SIRTFOOD?

Jedną z możliwości jest dieta wegańska SIRTFOOD — bezglutenowa, o wysokiej gęstości odżywczej, dostarczająca wszystkie niezbędne składniki odżywcze. To 4 posiłki dziennie serwowane w postaci soków, izotoników i dań stałych (np. sałatki). Jej pierwszy etap powinien trwać od 3 do 7 dni. Z propozycji mogą skorzystać osoby, które chcą zredukować wagę ciała, poprawić metabolizm, samopoczucie lub po prostu zmienić sposób odżywiania.

- R E K L A M A -

Taka dieta prowadzi do aktywowania w organizmie białek zwanych sirtuinami, które odpowiadają za prawidłowy przebieg procesów metabolicznych, obniżają stężenie glukozy i poziom cholesterolu. Aby było to możliwe, należy spożywać rośliny bogate w polifenole — czarne i czerwone winogrona, borówki, czarne porzeczki, jabłka, pomidory, truskawki. Najsilniejsze aktywatory sirtuin to kapary, seler, oliwa z oliwek, jarmuż, lubczyk, zielona herbata, pietruszka, rukola, orzechy włoskie.

Naturalnie, zdrowo i prosto do domu

Wegański catering wprost na stół to doskonały sposób na rozpoczęcie przygody z dietą. Jeśli nie jesteś przekonany do weganizmu, wprowadź do swojej diety jeden posiłek oparty o zdrowe zasady odżywiania się — wegański lunch złożony z zupy, dania głównego, deseru i soku, które dodadzą energii, przyspieszają regenerację po wysiłku, zapewnią uczucie sytości, a jednocześnie lekkości. Spożywanie roślinnego lunchu kilka razy w tygodniu pozwoli zacząć modyfikować złe nawyki, odstawiać przetworzoną żywność i dbać o zdrowie fizyczne i psychiczne.

Wegański catering to rozwiązanie dla każdego — zadeklarowanych wegan, osób potrzebujących zmian, próbujących znaleźć sposób na zdrowsze i lepsze posiłki. Mogą po niego sięgnąć ci, którzy nie wiedzą, jak komponować swoje dania, jakie składniki wybrać, ale także osoby niemające czasu na myślenie o zdrowej diecie.

- R E K L A M A -

Polecamy:

Nie przegap: