reklama
  • Mikołaj Dorożała Sejm

Top 5 przetworów, które będą ci przypominać o lecie przez cały rok

Lato to czas rozkoszowania się soczystymi owocami i warzywami, które obfitują w ogródkach i na straganach. Jednak sezon letnich smakołyków jest niezwykle krótki, co zatem można zrobić, by zachować ich smaki przez cały rok? Możesz sięgnąć po przetwory, które w dowolnej chwili przywrócą Ci w pamięci smak lata. Zatem, co możesz przygotować, by się nimi cieszyć? Oto Top 5!

- R E K L A M A -

Miejsce #1 – dżemy owocowe

Są najlepszym sposobem na zachowanie smaków letnich owoców przez cały rok. Maliny, truskawki, porzeczki czy brzoskwinie zamknięte w słoikach dostarczą Ci aromatów lata nawet w zimowe poranki. Można je wykorzystać jako dodatek do pieczywa, naleśników, jogurtów czy mięs, co pozwoli Ci cieszyć się soczystym smakiem letnich owoców niezależnie od pory roku.

Miejsca #2 i #3 – kompoty i soki

Kompoty i soki to kolejne sposoby na przechowywanie smaków lata. Przygotowane ze świeżych owoców i warzyw, dostarczą Ci cennych witamin i minerałów nawet w chłodniejsze dni. Możesz przygotować je z jabłek, gruszek, malin czy aronii, które są pełne cennych witamin, których twój organizm będzie potrzebował zimą.

- R E K L A M A -

Miejsce #4 – kiszonki, miejsce #5 – marynaty

Aby zachować smak letnich warzyw, tj. ogórki, papryka czy kapusta warto przygotować własne kiszonki i marynaty. Te pyszne dodatki do dań sprawią, że nawet zimowe obiady nabiorą świeżości i letniego aromatu. Dzięki nim zyskasz zdrowe i korzystne dla twojego organizmu probiotyki.

Przetwory to idealny sposób na przechowywanie letnich smaków przez cały rok. Możesz przygotować je samodzielnie bądź skosztować ich w restauracjach tj. https://naskrajnej.pl lub od zaopatrzyć się w nie u lokalnych dostawców. Dżemy, kompoty, soki, marynaty czy kiszonki pozwolą Ci cieszyć się soczystymi owocami i warzywami nawet w chłodne dni. Wykorzystując te przetwory jako dodatek do różnorodnych potraw, możesz przenieść się myślami z powrotem do ciepłych, letnich dni i zachować smaki sezonowych smakołyków na swoim talerzu przez cały rok i kosztować ich o dowolnej porze.

- R E K L A M A -

materiał partnera

Nie przegap: